Batterij Gebruikstips

Nieuwe accu moet volledig worden opgeladen voor gebruik .
 • Nieuwe accu moet volledig worden opgeladen en ontladen (fietsten ) een paar keer voordat het kan conditie op volle capaciteit .
 • Oplaadbare batterijen ondergaan zelfontlading wanneer u het apparaat . Bewaar de accu in een volledig opgeladen geënsceneerd voor opslag .
 • Volledig uitlekken en volledig opgeladen batterij van uw pak elke paar maanden . Verlaag de helderheid van uw draagbare apparaat .
 • Gebruik ingebouwde energiebeheer op uw draagbare apparaat .
 • Schakel LCD of andere onnodige accessoires wanneer deze niet wordt gebruikt .
 • Stel screensaver leeg om 1 tot 2 minuten van uw notebook
 • Voeg meer RAM-geheugen als je extra RAM- uitbreidingssleuf , zal het gebruik van de harde schijf te verminderen en het is de macht uitputtend .
 • Sluit ongebruikte software op uw notebook .
 • Verwijder ongebruikte pc-kaarten of USB- apparaten van uw notebook .
 • Niet dvd kijken of games grafisch intensieve games.
 • Veroorzaak geen kortsluiting terminal of slaan uw batterij met metalen onderdelen .
 • Laat het niet vallen of beschadig de accu .
 • Niet blootstellen aan vocht of water .
 • Het is normaal om warm te worden tijdens het opladen of het normale gebruik . Als het wordt te warm , is er mogelijk een probleem met het apparaat en gekwalificeerd personeel moet het eens zijn.
Laptop Accu Onderhoud. Hoe u uw nieuwe vervangende laptop batterij op te laden ?
 1. Uw nieuwe Acer laptop accu wordt geleverd in een ontladen toestand en moet worden opgeladen voor gebruik ( zie handleiding van uw computer voor het opladen van instructies ) . Bij het eerste gebruik ( of na een langdurige opslag periode ) van de batterij 3-4 laad / ontlaad cycli kunnen eisen voor het bereiken van maximale capaciteit .
 2. Bij het opladen van de batterij voor de eerste keer dat uw computer kan erop wijzen dat het opladen is voltooid na slechts 10 of 15 minuten . Dit is een normaal verschijnsel met oplaadbare batterijen . Verwijder gewoon de batterij uit de computer en herhaal het laadproces .
 3. Het is belangrijk om voorwaarde ( volledig ontladen en daarna volledig opladen) van de batterij elke 2-3 weken . Als dit niet gebeurt kan de levensduur van de batterij aanzienlijk verkorten ( dit geldt niet voor Li - Ion -batterijen , die geen airconditioning nodig hebben ) . Te ontladen , simpelweg uw apparaat onder de macht van de batterij totdat deze wordt uitgeschakeld of totdat u een lage batterij waarschuwing . Vervolgens laad de batterij volgens de instructies in de handleiding van uw gebruiker.
 4. Als de batterij niet in gebruik zal zijn voor een maand of langer , is het aanbevolen dat het van het apparaat verwijderd en opgeslagen in een koele , droge , schone plaats .
 5. Het is normaal dat een batterij te warm worden tijdens het opladen en ontladen .
 6. Een opgeladen batterij zal uiteindelijk zijn lading verliezen als ongebruikt . Het kan derhalve nodig zijn om de batterij op te laden na een opslagperiode .
 7. De milliampère - uur ( mAh ) waardering van de laptop batterij dot org accu zal vaak hoger zijn dan de een op uw originele accu . Een hogere mAH rating is indicatief voor een langer durende ( hogere capaciteit ) batterij en zal geen onverenigbaarheden veroorzaken . Een laptop batterij dot org batterij zal in de meeste gevallen , beter presteren dan het origineel met 30% tot 50 % .
 8. Werkelijke batterij run-time is afhankelijk van het vermogen eisen van de apparatuur. In het geval van notebook computers , het gebruik van de monitor , de harde schijf en andere randapparatuur resulteert in een extra afvoer op de batterij, effectieve vermindering van de batterij run-time . De totale looptijd van de batterij is ook sterk afhankelijk van het ontwerp van de apparatuur . Om maximale prestaties van de batterij te waarborgen , optimaliseren power management functies van de computer . Raadpleeg de handleiding van uw computer voor verdere instructies .
Hoe kan ik maximaliseren van mijn laptop batterij ?

Er zijn verschillende stappen die u kunt nemen om te verzekeren dat u maximale prestaties uit uw laptop batterij :

Breaking In New Batterijen - nieuwe batterijen komen in een ontladen toestand en moet volledig worden opgeladen voor gebruik . Het is aanbevolen dat u volledig op te laden en ontladen van uw nieuwe batterij twee tot vier keer in staat te stellen de maximale nominale capaciteit te bereiken .

Het voorkomen van het memory-effect - Houd de batterij gezond door het volledig opladen en vervolgens volledig ontladen ten minste eenmaal per twee tot drie weken . Uitzonderingen op de regel zijn Li-Ion accu's die geen last hebben van het geheugen effect .

Houd uw batterijen Schoon - Het is een goed idee om vuile accu contacten schoon met een wattenstaafje en alcohol . Dit zorgt voor het behoud van een goede verbinding tussen de batterij en uw draagbare apparaat .

Oefen Uw batterij - Laat uw batterij slapende voor langere tijd . Wij raden het gebruik van de batterij ten minste eenmaal per twee tot drie weken . Wanneer een batterij niet gebruikt voor een lange tijd , voert de nieuwe batterij breuk in de hierboven beschreven procedure .

Batterij -opslag - Als u niet van plan over het gebruik van de batterij voor een maand of meer , raden we u deze opbergt in een schone , droge , koele plek uit de buurt van warmte en metalen voorwerpen . Ni - Cd , Ni - MH en Li - Ion accu's zal zelfontlading tijdens opslag , vergeet niet om ze te breken in voor gebruik. Sealed Lead Acid ( SLA ) accu's moeten tijdens de opslag bij volledig opgeladen worden bewaard . Dit wordt meestal bereikt door het gebruik van speciale trickle laders . Als je niet een druppellader hebt , probeer dan niet te SLA batterijen op te slaan voor meer dan drie maanden .

Voor notebook gebruikers - Om maximale prestaties te krijgen van uw batterij , volledig power management functies van de notebook te optimaliseren voor gebruik. Energiebeheer is een afweging : beter energiebesparing in ruil voor de mindere prestaties van de computer . Het power management systeem spaart de batterij door de processor te draaien op een lagere snelheid , dimmen het scherm , stoppen met draaien van de harde schijf wanneer het niet in gebruik is en het veroorzaken van de machine om te gaan in de slaapstand als inactief. Handleiding van uw notebook gebruiker zal informatie met betrekking tot specifieke functies voor energiebeheer .

Accutypes , prestaties en opladen Tips

Lithium - ion batterijen

Lithium- ion batterijen zijn de nieuwste technologie batterijen en bieden verschillende voordelen ten opzichte van Ni - MH en Ni - Cd batterijen . Lithium - ion batterijen de voorkeur vanwege hun lichtere gewicht en hogere prestaties . Lithium- ion batterijen zijn meestal 20-35 % lichter en zal 10-20 % betere prestaties dan een Ni - MH batterij van gelijkwaardige mAhclassificatie bieden . Lithium-ion accu's zijn ook uniek omdat ze niet gevoelig zijn voor de "memory-effect " .

Een nieuwe lithium - ion batterij zullen profiteren van een eerste " conditionering " van de accu . Voor de eerste 3 laadcycli , volledig de batterij 's nachts op te laden en laat hem volledig te ontladen voordat u deze oplaadt . Eenmaal geconditioneerd , Lithium - ion batterijen zullen het beste presteren wanneer berekend tegen een percentage ergens tussen een conventionele langzame lading en een snel opladen . Bij snelladen , Lithium - ion batterijen vereisen een lader ontworpen om Lithium batterijen op te laden . Om een ​​echte volle lading te bereiken bij snelladen , de accu moet worden opgeladen langzaam de laatste 10-15 % van de laadcyclus . Meest " intelligente " desktop en Lithium - batterij snelladers bieden deze mogelijkheid . Een Lithium - ion batterij kan worden beschadigd door een uitgebreide overladen ( continu op een lader voor meer dan 24 uur ) .

Nikkel - metaalhydride ( Ni - MH ) batterijen

Ni - MH -batterijen leveren in de regel ten minste 30 % meer spreektijd dan Ni - Cd -batterijen . Hoewel nog steeds vatbaar voor de "memory-effect , " Ni - MH batterijen zijn veel minder gevoelig voor deze aandoening dan de oudere technologie Ni - Cd -batterijen . Een goede conditionering van een Ni - MH batterij overheen 's leven zal sterk verminderen van de mogelijke negatieve effecten van "memory-effect . " Dit kan gedaan worden door te zorgen dat de batterij volledig ontladen vóór het opladen ten minste eens in de 3-5 laadcycli .

Het is heel belangrijk om goed "conditie " Nieuwe Ni - MH batterijen . Voor de eerste 3 laadcycli , volledig de batterij 's nachts opladen ( bij voorkeur op een conventionele langzame lader ) en laat hem volledig te ontladen voordat u deze oplaadt . Over zijn leven , zal een Ni - MH batterij het ​​beste presteren als het regelmatig wordt opgeladen op een lader / conditioner soort lader . Een Ni - MH batterijen kunnen beschadigd raken door uitgebreide overladen ( continu op een lader voor meer dan 24 uur ) .

Nikkel Cadmium ( Ni - Cd ) batterijen

Ni - Cd batterijen zijn de oudste technologie batterijen . Terwijl ze bieden goede prestaties , Ni - Cd accu's zijn zeer gevoelig voor de "memory-effect . " Vanwege de algehele superieure prestaties van lithium - ion en Ni - MH-batterijen en de bijkomende negatieve milieueffecten van Ni - Cd batterijen weggooit , Cellpower kiest zich te specialiseren in lithium - ion en NiMN batterijen en niet dragen Ni - Cd -batterijen in onze productlijn .

Ni - Cd batterijen zijn de oudste technologie batterijen . Terwijl ze bieden goede prestaties , Ni - Cd accu's zijn zeer gevoelig voor de "memory-effect . " Vanwege de algehele superieure prestaties van lithium - ion en Ni - MH-batterijen en de bijkomende negatieve milieueffecten van Ni - Cd batterijen weggooit , Cellpower kiest zich te specialiseren in lithium - ion en NiMN batterijen en niet dragen Ni - Cd -batterijen in onze productlijn .


De "Memory Effect"

"Memory Effect " is een toestand van verminderde prestaties van de batterij ( en uiteindelijk falen) als gevolg van een batterij alleen met behulp van die cellen die volledig zijn ontladen en opgeladen op een regelmatige basis . Met andere woorden, als op regelmatige basis een Ni - Cd of Ni - MH-batterij wordt slechts gedeeltelijk ontladen alvorens te worden opgeladen , maar 'vergeet' dat het bruikbare capaciteit om verder te ontladen helemaal naar beneden . Het resultaat is afgebroken prestaties van de batterij en een kortere levensduur van de batterij omdat de batterij wordt gebruikt minder dan het is waar volledige capaciteit . Lithium - ion batterijen niet ontwikkelen van de "memory-effect " . Ni - MH -batterijen , terwijl het aanzienlijk beter dan hun Ni - Cd tegenhangers , zijn gevoelig voor het ontwikkelen van "memory-effect . " Toch zal een goede verzorging en conditionering over de levensduur van een Ni - MH batterij aanzienlijk verminderen van de potentiële negatieve effecten .

Batterij Do's & Don'ts ( voor maximale prestaties )

Do's :

Goed "conditie " ( volledig opladen / ontladen voor de eerste 3 cycli ) van de batterij als deze is nieuw . directory

Houd de batterij en het contact klemmen schoon .

Vermijd blootstelling van de batterij aan extreme hitte en kou .

Gebruik de batterij . Indien mogelijk , te voorkomen dat het verhuren van uw batterij zitten slapende voor langere tijd .

Gebruik alleen de telefoon opties en accessoires die je echt nodig hebt .

Lading en re - toestand van een batterij na een langere periode van inactiviteit .

Don'ts :

Gooien, laten vallen , of de accu anderszins misbruiken .

Kortsluiting veroorzaakt in de batterij .

Open en bloot de celinhoud .

Wijzig de batterij behuizing en / of huisvesting .

Dat de batterij niet worden blootgesteld aan regen of vocht .

erbrand een batterij . Gooi een gebruikte batterij .

Battery usage tips:
 1. New battery pack must be fully charged before use.
 2. New battery pack needs to be fully charged and discharged (cycled) a few times before it can condition to full capacity.
 3. Rechargeable batteries undergo self-discharging when left unused. Always store a battery pack in a fully charged staged for storage.
 4. Fully drain and fully recharged your battery pack every few months.
 5. Turn down the LCD brightness of your portable device.
 6. Use built-in power management on your portable device.
 7. Turn off LCD or other unnecessary accessories when not in used.
 8. Set screen saver blank to 1 to 2 minutes of your notebook
 9. Add more RAM if you have extra RAM expansion slot, it will reduce the usage of hard drive and it is power exhaustive.
 10. Close unused software in your notebook.
 11. Remove unused PC Cards or USB devices from your notebook.
 12. Don't watch DVD or play graphics intensive games.
 13. Don't short circuit terminal or store your battery pack with metal parts.
 14. Don't drop or mutilate the battery pack.
 15. Don't expose to moisture or water.
 16. It is normal to get warm when charging or normal use. If it is getting too hot, there may be a problem with the device and qualified personnel should check it.
Laptop Battery Maintenance

How to charge your new replacement laptop battery?

Your new Acer laptop battery comes in a discharged condition and must be charged before use (refer to your computer manual for charging instructions). Upon initial use (or after a prolonged storage period) the battery may require three to four charge/discharge cycles before achieving maximum capacity.

When charging the battery for the first time your computer may indicate that charging is complete after just 10 or 15 minutes. This is a normal phenomenon with rechargeable batteries. Simply remove the battery from the computer and repeat the charging procedure.

It is important to condition (fully discharge and then fully charge) the battery every two to three weeks. Failure to do so may significantly shorten the battery's life (this does not apply to Li-Ion batteries, which do not require conditioning). To discharge, simply run your device under the battery's power until it shuts down or until you get a low battery warning. Then recharge the battery as instructed in your user's manual.

If the battery will not be in use for a month or longer, it is recommended that it be removed from the device and stored in a cool, dry, clean place.

It is normal for a battery to become warm during charging and discharging.

A charged battery will eventually lose its charge if unused. It may therefore be necessary to recharge the battery after a storage period.

The milliamp-hour (mAH) rating of the laptop battery dot org batteries will often be higher than the one on your original battery. A higher mAH rating is indicative of a longer lasting (higher capacity) battery and will not cause any incompatibilities. An laptop battery dot org battery will, in most cases, outperform the original by 30% to 50%.

Actual battery run-time depends upon the power demands made by the equipment. In the case of notebook computers, the use of the monitor, the hard drive and other peripherals results in an additional drain upon the battery, effectively reducing the battery's run-time. The total run-time of the battery is also heavily dependent upon the design of the equipment. To ensure maximum performance of the battery, optimize your computer's power management features. Refer to your computer manual for further instructions.

How Can I Maximize My Laptop Battery Performance ?

There are several steps you can take to insure that you get maximum performance from your laptop battery:

Breaking In New Batteries - new batteries come in a discharged condition and must be fully charged before use. It is recommended that you fully charge and discharge your new battery two to four times to allow it to reach its maximum rated capacity.

Preventing the Memory Effect - Keep your battery healthy by fully charging and then fully discharging it at least once every two to three weeks. Exceptions to the rule are Li-Ion batteries which do not suffer from the memory effect.

Keep Your Batteries Clean - It's a good idea to clean dirty battery contacts with a cotton swab and alcohol. This helps maintain a good connection between the battery and your portable device.

Exercise Your Battery - Do not leave your battery dormant for long periods of time. We recommend using the battery at least once every two to three weeks. If a battery has not been used for a long period of time, perform the new battery break in procedure described above.

Battery Storage - If you don't plan on using the battery for a month or more, we recommend storing it in a clean, dry, cool place away from heat and metal objects. Ni-CD, Ni-MH and Li-Ion batteries will self-discharge during storage; remember to break them in before use. Sealed Lead Acid (SLA) batteries must be kept at full charge during storage. This is usually achieved by using special trickle chargers. If you do not have a trickle charger, do not attempt to store SLA batteries for more than three months.

For Notebook Users - To get maximum performance from your battery, fully optimize the notebook's power management features prior to use. Power management is a trade off: better power conservation in exchange for lesser computer performance. The power management system conserves battery power by setting the processor to run at a slower speed, dimming the screen, spinning down the hard drive when it's not in use and causing the machine to go into sleep mode when inactive. Your notebook user's guide will provide information relating to specific power management features.

Battery Types, Performance, and Charging Tips

Lithium-ion Batteries

Lithium-ion batteries are the newest technology batteries and offer several advantages over Ni-MH and Ni-cd batteries. Lithium-ion batteries are preferred for their lighter weight and higher performance. Lithium-ion batteries are typically 20-35% lighter and will provide 10-20% better performance than a Ni-MH battery of equivalent mAh rating. Lithium-ion batteries are also unique in that they are not susceptible to the "memory effect".

A new Lithium-ion battery will benefit from an initial "conditioning" of the battery. For the first 3 charge cycles, fully charge the battery overnight and allow it to fully discharge before recharging. Once conditioned, Lithium-ion batteries will perform best when charged at a rate somewhere between a conventional slow charge and a rapid charge. When rapid charging, Lithium-ion batteries require a charger designed to charge Lithium batteries. To achieve a true full charge when rapid charging, the battery needs to be slow charged the last 10-15% of its charge cycle. Most "intelligent" desktop and Lithium-battery rapid chargers provide this capability. A Lithium-ion battery may be damaged by extensive overcharging (continuously on a charger for more than 24 hours).

ickel-Metal Hydride (Ni-MH) Batteries

Ni-MH batteries typically provide at least 30% more talk time than Ni-cd batteries. While still susceptible to the "memory effect," Ni-MH batteries are much less prone to this condition than the older technology Ni-cd batteries. Proper conditioning of a Ni-MH battery over it's lifetime will greatly reduce the potential negative impacts of "memory effect." This can be done by ensuring the battery is fully discharged before recharging at least once in every 3-5 charge cycles.

It is very important to properly "condition" a new Ni-MH battery. For the first 3 charge cycles, fully charge the battery overnight (preferably on a conventional slow charger) and allow it to fully discharge before recharging. Over its lifetime, a Ni-MH battery will perform best if it is regularly charged on a charger/conditioner type charger. A Ni-MH battery may be damaged by extensive overcharging (continuously on a charger for more than 24 hours).

Nickel Cadmium (Ni-cd) Batteries

Ni-cd batteries are the oldest technology batteries. While they offer good performance, Ni-cd batteries are highly susceptible to the "memory effect." Due to the overall superior performance of Lithium-ion and Ni-MH batteries and the additional negative environmental impact of Ni-cd battery disposal, CELLPOWER chooses to specialize in Lithium-ion and NiMN batteries and not carry Ni-cd batteries in our product line.

The "Memory Effect"

"Memory Effect" is a condition of reduced battery performance (and eventual failure) due to a battery only using those cells that are fully discharged and charged on a regular basis. In other words, if on a regular basis a Ni-cd or Ni-MH battery is only partially discharged before being recharged, it " forgets" that it has usable capacity to further discharge all the way down. The result is degraded battery performance and shorter battery life because the battery is using less than it's true full capacity. Lithium-ion batteries do not develop the "memory effect". Ni-MH batteries, while considerably better than their Ni-cd counterparts, are prone to developing "memory effect." However, proper care and conditioning over the life of a Ni-MH battery will significantly reduce the potential negative impacts.

Battery Do's & Don'ts (to maximize performance)

Do's:

Properly "condition" (fully charge/discharge for first 3 cycles) the battery when it is new. directory

Keep the battery and the contact terminals clean.

Avoid exposing the battery to extreme heat and cold.

Use the battery. If possible, avoid letting your battery sit dormant for long periods of time.

Use only the phone options and accessories that you really need.

Charge and re-condition a battery after an extended idle period.

Don'ts:

Toss, drop, or otherwise abuse the battery.

Short-circuit the battery.

Open and expose the cell contents.

Modify the battery casing and/or housing.

Allow the battery to be exposed to rain or excessive moisture.

Incinerate a battery. Properly dispose of a used battery.