Vaak gestelde vragen - Accu F.A.Qs

Wij verkopen gloednieuwe vervangende / compatibele batterijen die worden vervaardigd om te voldoen aan of overtreffen de specificaties van de originele merk fabrikant Sommige Batterij Algemene Raadpleeg De batterij woordenlijst

Wat is een batterij ?
Batterij kan elk apparaat dat energie opslaat voor later gebruik. Het woord batterij is beperkt tot een elektrochemisch apparaat dat chemische energie omzet in elektriciteit , door het gebruik van een galvanische cel . Een galvanische cel is een vrij eenvoudige inrichting bestaande uit twee elektroden ( een anode en een kathode ) en een elektrolytoplossing . Batterijen bestaan ​​uit een of meer galvanische cellen . Een batterij is een elektrisch opslagmedium . Batterijen niet elektriciteit te maken , ze te slaan . Zoals chemicaliën in de batterij verandering , wordt elektrische energie opgeslagen of vrijgegeven . Oplaadbare batterijen kan dit proces vele malen herhaald .
Hoe kan ik bepalen welke accu ik nodig?
De snelste en meest effectieve manier om uw batterij correct te identificeren is van het nummer , is dit meestal aan de onderkant van de batterij . Andere informatie die kan worden gevonden op de batterij is de spanning : dit moet altijd overeenkomen met de oorspronkelijke spanning , (let op : dit is niet hetzelfde als de spanning op de voeding ) de capaciteit ( dwz deze wordt gemeten in mAh , ( mA - uur ) hoe hoger het cijfer , hoe langer de looptijd van de batterij ) en chemische constructie ( dwz Li - ion , Ni - MH of Ni - Cd ) . Deze informatie kan worden gebruikt om ervoor te zorgen dat u de juiste batterij zal ontvangen . Verder naar het onderdeelnummer het merk en model is ook nuttige informatie dwz Toshiba Satellite 1700 series.
Wat is het verschil tussen Li - ion , Ni - MH en Ni - Cd batterij ?

Li - ion ( Lithium Ion ) . Dit is een van de nieuwste mobiele Het is ook de lichtste type batterij die momenteel beschikbaar zijn op commerciële basis en kan meer stroom leveren dan de andere belangrijkste celtypes . Er zijn geen bekende problemen van het memory-effect met dit type batterij en het is de gemakkelijkste type batterij te verzorgen . Het nadeel van deze batterij is dat het de hoogste technische kosten en dus de prijs gewoonlijk aanzienlijk hoger dan andere celsoorten .

Ni - MH ( nikkelmetaalhydride ) . Dit type cel is erg populair en is op grote schaal beschikbaar voor laptop computers , hoewel Li - ion is hard op weg de meest populaire . Dit type batterij is relatief goedkoop te fabriceren en wordt daarom meestal goedkoper dan Li-ion zijn. Dit type cel is gevoelig voor memory-effect , dus is het belangrijk om goede zorg van uw Ni - MH batterij om ervoor te zorgen dat u de beste run tijden te verkrijgen

Ni - Cd ( Nikkel Cadmium ) . Dit is een van de oudste celtypes en is over het algemeen alleen in oudere laptops . Het belangrijkste voordeel van dit type cel is de mogelijkheid om hogere belastingen te behandelen , en is daarom vaker te vinden in draagbare elektrische gereedschappen of apparaten die veel stroom nodig hebben om efficiënt te werken . Het belangrijkste nadeel van dit type cel is dat het is berucht om het lijden met memory-effect zo goed zorg moet worden genomen met deze batterij om zo effectief mogelijk gebruik te garanderen .

Hoe lang gaat mijn batterij mijn laptop ?
Een batterij looptijd is zeer moeilijk te bepalen omdat het afhankelijk is van veel verschillende factoren, zoals het gebruik van het scherm , harde schijf en andere accessoires . Deze factoren leiden tot een vermindering van de batterij looptijd , zodat het meer macht eisen aan de accu van de apparatuur , hoe korter de looptijd . De totale tijd dat de batterij is ook afhankelijk van het ontwerp van de apparatuur . Een nieuwe Hi- Capacity Battery zal 30 % tot 50 % langer lopen dan de oude batterij deed toen nieuw .
Hoe te maximaliseren en de Prestaties van de batterij ?

Het wordt aanbevolen om de conditie van een batterij voor twee cycli dus het zal de maximale nominale capaciteit te bereiken .

Staat de Ni - MH en Ni - Cd batterij minstens een keer per maand . Het zal de memory-effect te verminderen .

Dit kan worden bereikt door het volledig opladen dan ontladen van de accu . Wij raden voor Ni - Cd en Ni - MH- batterijen dat deze conditionering proces moet worden uitgevoerd, een keer per maand naar de memory-effect te verminderen en bewaren alle batterijen op een droge en koele plaats . Wij raden het reinigen van de metalen connectoren met een alcohol -of elektronica- reiniger dit zorgt voor een goede geleiding die de macht geleiding van de accu verbetert . We raden u ook de functies voor energiebeheer , het systeem BIOS en het besturingssysteem volledig optimaliseren aangezien dit de accu prestaties te verbeteren . Raadpleeg uw handleiding om het gebruik van deze functies volledig te begrijpen .

Hoe lang duurt batterijen mee?
Check ! Als een oplaadbare batterij begint te sterven van de looptijd van de batterij zal beginnen te dalen .
Hoe laad ik mijn batterijen ?
Onze Ni - MH laders zijn volledig automatisch . Sluit uw oplader in een A / C ( of D / C voedingsbron van de Powerex MH - C204F - DC ) en plaats uw accu in de lader in gelijke paren van twee of vier batterijen opladen te starten . Rode lampjes geven het laden aan de gang . De verlichting wordt groen wanneer het opladen is voltooid en de lader schakelt automatisch over naar een trickle charge . De druppelladen zal klaar om uw batterijen volledig opgeladen en voor gebruik . Raadpleeg onze Charger Handleidingen pagina voor meer gedetailleerde gebruiksaanwijzing voor uw model oplader .
Wat is de memory-effect ?
Ni - Cd en in mindere mate Ni - MH batterijen hebben last van memory effect. Dit betekent dat als een batterij herhaaldelijk slechts gedeeltelijk ontladen vóór het opladen van de batterij vergeet dat het de capaciteit verder ontladen . Ter illustratie: Als je , op regelmatige basis , volledig uw batterij op te laden en gebruik vervolgens slechts 50 % van zijn capaciteit voor de volgende opladen , uiteindelijk zal de batterij niet op de hoogte van haar 50% extra capaciteit die ongebruikt is gebleven geworden . De batterij zal blijven functioneren , maar slechts bij 50 % van de oorspronkelijke capaciteit . Om het geheugen effecten volledig cyclus van uw accu ( dwz volledig op te laden vervolgens volledig ontladen van de accu ) ten minste eenmaal per twee tot drie weken te vermijden . Bijvoorbeeld laptop -batterijen kan worden afgevoerd door de stekker van de AC- adapter en laten het apparaat draaien op de batterij totdat deze ophoudt te functioneren. Dit zorgt ervoor dat uw batterij gezond blijft .
Wat is een batterij cyclus ?

Levensduur wordt gemeten door het aantal keren dat een batterij kan worden opgeladen en ontladen . Iedere keer dat een batterij is opgeladen en ontladen , het maakt gebruik van een cyclus . Cyclus het leven is erg belangrijk in de batterij toepassingen zoals laptop -batterijen en noodverlichting batterijen . Een Ni - Cd batterij heeft een levensduur van 500-1000 of meer cycli .

Zijn er voordelen aan het opslaan van mijn batterijen in de koelkast ? Ja, er zijn voordelen aan het opslaan van uw batterijen in de koelkast , maar alleen als ze droog te houden . Hoe hoger de temperatuur , hoe meer vrije stroom van ionen of zelfontlading van de accu . Het opslaan van primaire batterijen ( dwz AA , AAA 's , D's , C's 9 volt , etc ) in een koelere omgeving vertraagt ​​dit ontlaadsnelheid dat alle batterijen ervaren , zelfs wanneer niet in gebruik , dus een langere periode tussen het opladen van de verlenging van de accu's het leven . Indien dit gebeurt , is het belangrijk dat de batterijen zo droog mogelijk door ze in een luchtdichte container in de droogste de koelkast , bijvoorbeeld de deur te houden . Langdurige blootstelling aan vocht in de koelkast kan inwendige corrosie veroorzaken aan de batterij . Bij het verwijderen van de batterij uit de koelkast , zodat ze op te warmen tot kamertemperatuur voordat u ze in het apparaat .

Kan ik mijn oudere Ni - Cd batterij lader aan mijn Ni - MH batterijen op te laden ? Nee, u kunt een nieuwere Ni - MH lader gebruiken om uw oude Ni -Cd batterijen op te laden , maar je moet niet proberen om Ni - MH batterijen op te laden met een Ni - Cd lader . Hier is waarom : Ni - MH en Ni - Cd batterijen zijn chemisch sterk op elkaar en wanneer beide zijn volledig opgeladen de accuspanning zal beginnen te dalen . De Ni - MH spanningsverlies is veel subtieler en moeilijker op te sporen . Ni - MH laders hebben meestal een te hoge temperatuur sensor en uitschakeltijd om overbelasting en een gevoeliger spanningsdaling detectie waar Ni - Cd laders meestal alleen de spanningsval te bepalen wanneer stoppen met laden te voorkomen . Als u de batterij Ni - MH -batterijen in een Ni -Cd lader zal het waarschijnlijk missen het spanningsverlies en houd rechts aan het opladen waardoor de batterijen oververhit raken . Overbelasting en oververhitting Ni - MH batterijen kan ze intern beschadigen en verminderen levensduur van de batterij .

batterij Woordenlijst

Batterij: twee of meer cellen met elkaar verbonden Cel : Een elektrochemische systeem dat chemische energie omzet in elektrische energie .

Capaciteit : Dit is hoeveelheid energie die een batterij cel of batterij daadwerkelijk levert . Hoe hoger de capaciteit , hoe langer de apparatuur zal draaien op de accu . Meestal gemeten in Ampère uren ( Ah ) of mA- uur ( mAh ) .

batterij Charge : Dit is het proces van het passeren van elektriciteit in de accu , zodat het pakket kan worden gebruikt om stroom te voorzien wanneer de gebruiker is verwijderd van de netspanning

Li - ion : Lithium Ion . Dit is een van de nieuwste types batterijen beschikbaar . Het kan dezelfde kracht als een Ni - MH batterij in een kleinere lichtere pakket aanbieden . Dit type heeft geen last van 'geheugeneffect' , maar het is duur om te produceren .

Ni - Cd : Nikkel Cadmium . Dit is een van de oudere batterijtechnologieën die nog in gebruik . Meestal alleen te vinden in oudere apparatuur of toepassingen die een hoog vermogen drain nodig . Zeer gevoelig voor 'geheugeneffect' .

Ni - MH : nikkelmetaalhydride . Dit type accu heeft vrijwel vervangen de Ni - Cd-batterijen . Dit type biedt een hogere capaciteit , ongeveer 30 % meer dan een Ni - Cd cellen van dezelfde fysieke grootte . Dit type wordt ook gemeld om minder uit 'geheugeneffect' lijden .

Batterij Float Voltage : Een eenheid voor het meten van elektrische druk . Alle batterijen bieden DC ( Direct Current ) elektriciteit . Het is belangrijk dat de apparatuur die u voeding wordt voorzien van de juiste volt anders schade optreden .

Elke batterij of accessoire die u aanschaft van onze website is gegarandeerd :
  • 100% nieuwe en originele fabrikant compatibel .
  • Volledige garantie van een jaar ( in de meeste items ) .
  • Alle accu's zijn gemaakt met de hoge kwaliteit cellen
  • Een concurrerende prijzen is ons principe .
  • Vervangende batterijen die zijn zo goed of vaak beslag dan de originelen .
  • Winkelen bij ons is 100 % veilig gegarandeerd !